به سبد خرید شما افزوده شد.
1394/3/6 سرای کودک
وقتی درمی یابید کودک شما با استعداد است، اولین سوالی که برایتان مطرح می شود این است که چگونه با کودک با استعداد خود برخورد کنید؟ برخی از والدین نگران هستند که به اندازه کافی برای برخورد درست با این کودکان آموزش ندیده اند و در این کار خبره نیستند.
بنابراین شما برای اینکار احتیاج به درک و خلاقیت دارید. در اینجا چند ایده برای شروع ذکر می شود:
رهنمودهای کلی برای پرورش کودک با استعداد:
اولین کلید برای پرورش تواناییهای یک کودک با استعداد، این است که بدانیم پرورش دادن آن تواناییها یعنی چه؟ پرورش یعنی تشویق وقرار دادن کودک در معرض افکار و تجربیات جدید. به عنوان مثال اگر شما درمی یابید که کودک شما به دایناسورها علاقمند است، کتاب و اسباب بازی هایی در این رابطه برای او تهیه کنید. بنابراین، با وجود اینکه فکر می کنید کودک شما به موسیقی علاقه ای ندارد، هنوز اصرار دارید که او را در معرض آموزش موسیقی قرار دهید و برای او اسباب بازی موزیکال بخرید؟
اثر متقابل:
همچنین شما می توانید کودک با استعداد خود را در طول بازی پرورش دهید. کودکان با استعداد دوست دارند از مغز خود استفاده کنند. آنها دوست دارند فکر کنند و مسائل را تصور نمایند. از آنها سوال بپرسید و بدون شک آنها سوالهای زیادی دارند که از خود می پرسند.
نحوه پاسخ دادن شما به سوالات آنها، می تواند به آنها در فکر کردن ویافتن پاسخ سوالهایشان کمک کند. نحوه پاسخگویی شما به سوالات، می تواند آنها را به ادامه یادگیری تشویق کرده و به آنها بیاموزد که در تمام طول زندگی به پرسش و یادگیری ادامه دهند.
فعالیتها:
زمانی که شما ایده های اولیه پرورش استعداد ها و علایق کودک خود را یافتید، می توانید فعالیتهایی را دراین رابطه طراحی کنید. در واقع شما برای اینکار نیاز به برنامه ریزی زیادی ندارید. به عنوان مثال، برای رفتن به یک پیاده روی ساده، نیاز به برنامه ریزی خاصی نیست و با یک پیاده روی ساده شما می توانید برخی علایق کودک خود را کشف نموده ودر رابطه با آنها گفتگو کنید. اغلب کودکان با استعداد هوشیار بوده و به مسائلی توجه می کنند که شما به آنها توجه ندارید، اما این بدان معنی نیست که شما نمی توانید در باره آن موضوع سوال مطرح کنید.
برنامه ها:
تهییج کردن کودک با استعداد در منزل می تواند کار سختی باشد. به نظر می رسد که آنها تحریک های ذهنی بی وقفه می خواهند. لازم نیست که شما همه فعالیتها را در منزل و به سختی انجام دهید. می توانی کودک خود را به برنامه هایی که برای کودکان با استعداد طراحی شده ویا کودکان با استعداد زیادی را به خود جذب می کند بفرستید. اگر کودک شما به اندازه کافی بزرگ است می توانید او را به یک اردوی خارج از شهر بفرستید، و اگر کودک شما کوچک است به فعالیتهای داخلی فکر کنید. مثلا به او یک کتابخانه هدیه داده و یا او را با اجتماع آشنا کنید.
بازی ها و اسباب بازی ها:
یکی از راهای پرورش تواناییهای یک کودک با استعداد، تهیه اسباب بازی و کتاب است. اما هراسباب بازی و کتابی مناسب نیست. کودکان با استعداد اغلب از اسباب بازیهای ساده و معمولی خسته شده و کتابهای معمولی را دوست ندارند. یافتن کتاب و اسباب بازی مناسب برای کودک با استعداد یک چالش بزرگ است، اما نه زمانی که بدانید دنبال چه چیزی هستید. کودکان با استعداد اغلب اسباب بازی هایی را دوست دارند که به آنها فرصت فکر کردن، آموختن و خیال پردازی می دهد. این احساس در مورد کتاب نیز صادق است.
پرورش در مقابل فشار آوردن:
همزمان با اینکه شما کارهایی را انجام می دهید که فکر می کنید برای پرورش استعداد کودکتان لازم است، ممکن است نگران این باشید که نکند به کودک خود فشار آورده و به او آسیب برسانید. ما همواره تاکید داریم که نباید کودکانمان را تحت فشار بگذاریم و برای اینکار باید فرق بین پرورش و هل دادن را بدانیم.
هر گونه کپی برداری بدون ذکر نام سرای کودک پیگرد قانونی دارد.
مقالات مرتبط
سرای کودک
1394/3/6
خطایی در هنگام ثبت نظر بوجود آمده است لطفا دوباره امنحان کنید
نظر شما با موفقیت ثبت شد